Vremenska prognoza

utorak, 18 april 2017 14:20

Od danas akcija „Knjiga za člansku kartu“

Povodom Međunardodnog dana knjige i Dana opštine Narodna biblioteka Gradiška organizuje akciju u kojoj će čitalac koji pokloni jednu knjigu biblioteci, dobiti godišnju člansku kartu.

Od danas akcija „Knjiga za člansku kartu“

Akcija će trajati od 18. do 30. aprila.“U cilju povećanja članova biblioteke i obogaćivanja bibliotečkog fonda upriličili smo ovu akciju tako da jedan čitalac kada pokloni knjigu postaje član biblioteke“ kaže Ankica Mićić, referent Pozajmnog odjeljenja.Gradiška biblioteka je i ranije organizovala ovakvu vrstu akcije.
U ovoj ustanovi kažu da se svake godine broj čitalaca povećava za 10 do 15 posto. To je blagi porast, ali kako je ovo vrijeme interneta i televizije u biblioteci su zadovoljni brojem čitalaca, te nastoje da ih na razne načine privuku i da taj broj bude što veći. Što se tiče literature koja se najviše čita to zavisi od profila čitalaca. „Neki traže lakšu literaturu beletristiku, neki psihološku,a određeni broj čitalaca traži memoare i putopise“ rekla je Ankica Mićić, referent Pozajmnog odjeljenja.
Narodna biblioteka Gradiška planira 27. aprila obilježiti 120 godina od rođenja Vase Čubrilovića.Takođe u ovoj ustanovi kažu da je promijenjeno radno vrijeme te će od sada raditi od 8 do 18 časova svakim radnim danom i subotom od 8 do 13 časova.

Info+ kablovski kanal
{gallery}2743{/gallery}