Vremenska prognoza

ponedeljak, 19 mart 2018 14:59

Od danas zakazivanje termina za upis prvačića

Od 19. marta ove godine u OŠ „Vasa Čubrilović“ u Gradišci počelo je zakazivanje termina za testiranje djece za upis u prvi razred.

Od danas zakazivanje termina za upis prvačića

Roditelji termin trebaju da rezervišu do kraja marta, a testiranje prvačića počeće 2. aprila.  “Upisuju se djeca rođena 2012. godine. Školo obveznici su djeca rođena do 31. avgusta međutim mogu se upisati djeca koja su rođena do kraja 2012. godine ukoliko komisija procijeni da su zreli za školu. Od 2. aprila počinje testiranje, roditelji trebaju ponijeti izvod iz matične knjige rođenih, potvrdu o sistematskom pregledu i potvrdu o mjestu prebivališta”kaže Mirjana Ćurčić, pedagog u OŠ „Vasa Čubrilović“.

Testiranje prvačića se sastoji od razgovora sa pedagogom i psihologom na osnovu čega se procjenjuje psiho-fizička zrelost djeteta za polazak u školu. “Treba se djeci objasniti kada idu na testiranje da dođu bez straha da će ih pitati ono što oni već znaju” rekla je Mirjana Ćurčić, pedagog u OŠ „Vasa Čubrilović“.

“Koje će biti odjeljenje, ko će ih učiti i koju će smjena pohađati prvačićima će biti poznato pred početak školske godine”, kaže pedagog Mirjana Čurčić. Dodaje da podaci Dječijeg dispanzera nakon završenog sistematskog pregleda pokazuju da će se OŠ “Vasa Čubrilović” upisati više od 100 prvaćića.

Info+ kablovski kanal