Vremenska prognoza

utorak, 16 maj 2017 21:32

Održan 21. kviz „Istina o Srbima“

Učenici OŠ „Kozarska djeca“ iz Kruškika  bili su najuspješniji na  21. kviz takmičenju „Istina o Srbima“ koje je orgnizovalo Srpsko prosvjetno i kulturno društvo “Prosvjeta” iz Gradiške .

Održan 21. kviz „Istina o Srbima“

Osim njih na ovom takmičenju učestvovali su učenici iz još šest osnovnih škola sa područja opštine Gradiška. Među njima su bili predstavnici OŠ „Danilo Borković“ koja je bila domačin ovog takmičenja i OŠ „Petar Kočić“ iz Nove Topole.
Cilj i svrha ovog kviza jeste na prvom mjestu  da se njeguju nacionalni predmeti, istorija, srpksi jezik i vjeronauka kaže predsjednik „Prosvjete“ Mirko Milisavić.On je dodao da se njegovanjem kulture na kulturnoj mapi Evrope trebamo sačuvati kao narod sa identitetom i integritetom, a njabolje je kada se od malena počnu učiti te vrijednosti, jer narodna poslovica kaže da se mlado drvo savija.“ Nama je drago što smo mi do sada raritet u Republici Srpskoj koji njegujemo te predmete. Ja se ovom prilikom zahvaljujem svim osnovnim školama što su odlični saradnici u organizovanju ovog kviza. Prosvjeta želi da kroz ove predmete naša djeca dobiju osnove za njegovanje svih vrijednosti i da pored oltara vjere ide i oltar znanja upravo onako kako su Nemanjići govorili“ rekao je Mirko Milisavić, predsjednik SPiKD „Prosvjeta“ Gradiška.
Iduće godine domaćin ovog tradicionalnog kviza “Istina o Srbima” biće Osnovna škola “Vasa Čubrilović‘’ iz Gradiške.

Info+ kablovski kanal
{gallery}2823{/gallery}