Vremenska prognoza

ponedeljak, 24 jul 2017 13:27

Održan godišnji koncert KUD-a “Kozara” u Gornjim Podgradcima

Na ljetnoj sceni Doma kulture “Lepa Radić”  u Gornjim Podgradcima održan je godišnji koncert KUD “Kozara”.

Održan godišnji koncert KUD-a “Kozara” u Gornjim Podgradcima

Publici su se predstavile sve sekcije društva koje su pokazale šta su sve proteklih godinu dana uradili. “Kada pravimo godišnji koncert uvijek ističemo tri stvari, da pokažemo ono što znamo da igramo I pjevamo, da napravimo lijepo veče i manifestaciju kao I da nam ljudi pomognu kupovinom ulaznica da poboljšamo rad društva u nastavku godine” rekao je Nemanja Panić, predsjednik KUD-a “Kozara” iz Gornjih Podgradaca.

Gosti godišnjeg koncerta bili su članovi folklorne sekcije „Una“ iz Kozarske Dubice. Oni su pohvalili domaćina KUD „Kozara“ sa kojim imaju dobru saradnju.

Tokom prošle i ove godine dosta se radilo na infrastrukturi ovog objekta jer im je pred nabavke nove nošnje i nove opreme važno i obezbjeđivanje dobrih uslova za rad. Značajnu podršku u tome pružili su im Kabinet predsjednik RS, opština Gradiška i drugi sponzori.

Prošle godine KUD “Kozara” obilježilo je 90 godina postojanja, što ga čini jednim od najstarijih društava u Republici Srpskoj. Trenutno broji oko 120 članova raspoređenih u sedam sekcija.

Info+ kablovski kanal
{gallery}3004{/gallery}