Vremenska prognoza

subota, 15 jul 2017 13:14

Održan jedanaesti sajam „Denarius ljeto 2017“

U Gradišci je održan jedanaest sajam antikviteta i kolekcionarstva  „Denarius  ljeto 2017“ u organizaciji Udruženja kolekcionara i ljubitelja istorije “Denarius“ Gradiška.

Održan jedanaesti sajam „Denarius ljeto 2017“

Na ljetnoj pozornici Kulturnog centra posjetioci su imali priliku da vide stari novac, militariju, vojne oznake, numizmatiku, stare knjige i narodne nošnje. “Okupili smo se da se družimo, obogatimo svoje kolekcije, razmijenimo nešto. Danas ima izlagača iz Slovenije, Hrvatske i čitave BiH. Zadovoljni smo ovim sajmom” kaže Alen Mešić, predsjednik Udruženja kolekcionara i ljubitelja istorije “Denarius“ Gradiška.
Noviteti na ovom sajmu su ordenja narodnog heroja Boška Karalića koje je izložio njegov unuk kolekcionar iz Banja Luke Dalibor Karalić.
Naredni sajam Denarius planira orgnizovati već na jesen. Iz ovog Udruženja kažu da će nastojati da godišnje organizuju tri sajma i da uvijek bude nekih noviteta. Istakli su da je sajam antikviteta i kolekcionarstva  „Denarius “ postao jedan od većih u regionu i po broju posjetilaca i po broju izlagača.

Info+ kablovski kanal
{gallery}2989{/gallery}