Vremenska prognoza

četvrtak, 15 jun 2017 15:18

Održan koncert muzičkog zabavišta OMŠ “Branko Smiljanić” u Gradišci

U Kulturnom centru u Gradišci održan je koncert muzičkog zabavišta OMŠ “Branko Smiljanić”, koje u sastavu  ove ustanove djeluje već pet godina.

Održan koncert muzičkog zabavišta OMŠ “Branko Smiljanić” u Gradišci

Svoje muzičko umijeće, pred brojnom publikom,  kroz igru i pjesmu pokazalo je oko 30 mališana.

– U muzičkom zabavištu učimo igrati i pjevati. Lijepo mi je, upoznala sam mnogo novih drugara sa kojima se družim – kaže Ana.

Predstavnici muzičke škole kažu da je ovo drugi koncert muzičkog zabavišta u ovoj školskoj godini. Napominju, da su najmlađi polaznici muzičke škole su djeca uzrasta od 5 do 7 godina, koji su se predstavili novim kompozicijama koje su naučili.

– Interesovanje je iz godinu u godinu sve veće. Želim da napomenem da djeca u ovom uzrastu uživo stvaraju muziku uz pratnju instrumenta – kaže Ivan Ristić, direktor OMŠ “Branko Smiljanić” Gradiška.

U muzičkom zabavištu već se prepoznaju talenti kod djece, napominje Ristić i dodaje da su danas sve manje zastupljeni muzički sadržaji za djecu.

– Više na televiziji, nažalost, nema dječijih emisija sa pjesmicama. Muzičko zabaviše osnovano je s tim ciljem da razvija sve elemente za dalji razvoj i eventualno dalje školovanje. Kroz pjesmice, igru i pokrete djeca razvijaju te elemente a mi ih učimo da vole muziku u tom uzrastu – kaže direktor Ristić.

Muzičko zabavište trenutno pohađa 30 polazinika, koji su do sada imali više nastupa u Kulturnom centru u  Gradišci. Namjera predstavnika ove ustanove je da nastupe mališana upriliče i u drugim javnim ustanovama na području opštine.

Info+ kablovski kanal
{gallery}2904{/gallery}