Vremenska prognoza

ponedeljak, 31 jul 2017 13:53

Održan Memorijalni zbor u Rogoljima

Služenjem parastosa i polaganjem vijenaca u spomen - kompleksu u Rogoljima, odana je počast poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata, borcima Drugog svjetskog rata, narodnom heroju Stevanu Đukiću, žrtvama fašističkog terora, te Solunskim borcima iz ovog kraja.  

Održan Memorijalni zbor u Rogoljima

Stojan Majdanac iz Rogolja, otac je  poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata i sin poginulog borca Narodno oslobodilačkog rata. Kaže, da tuga i neizmjerna bol, vremenom ne jenjavaju.

– Izgubio sam sina od 21 godinu. Poginuo je na Glamoču. Otac mi je nastradao u Drugom svjetskom ratu. Ne znam više šta da kažem ni kako da se ponašam, svega mi je više preko glave. Tadašnji predsjednik RS odlikovao je mog sina posthumno, ali to nimalo nije ubažilo moju bol – kaže Stojan.  

Spomen- kompleks u Rogoljima primjer je stradanja sprskog naroda od Prvog svjetskog rata, na Solunskom frontu do Odbrambeno-otadžbinskog rata, izjavio je načenik opštine Gradiška, Zoran Adžić.

– Mnogi životi su dati da bi imali ono što danas imamo i da uživamo u svojoj slobodi. Zadatak nas je da njegujemo tradiciju i sjećanje na sve one koji su dali svoje živote da bi nama danas bilo bolje i da bi imali svoju RS i državnost na ovom prostoru. Naša je obaveza da učimo mladje generacije o prošlosti i istoriji kako bi oni mogli da nastave da grade perspektivu RS i života srpskog naroda na ovim prostorima – rekao je Adžić.

Na spomen obilježje vijence i cvijeće položili su načelnik i zamjenik načelnika opštine Gradiška, Zoran Adžić i Ognjen Žmirić, načelnik Odjeljenja za boračko invalidsku zaštitu, Radomir Pjanić, predstavnici SUBNOR-a, opštinske i mjesne Boračke organizacije, Organizacije porodica poginulih i nestalih boraca, mjesne zajednice Rogolji i porodice poginulih boraca.

Organizatori Memorijalnog zbora u Rogoljima su mjesna zajednica Rogolji i Mjesna Boračka organizacija, a pokrovitelj je opština Gradiška.  

Info+ kablovski kanal
{gallery}3021{/gallery}