Vremenska prognoza

petak, 24 februar 2017 09:41

Održan “Sastanak sa načelnikom” u gradiškom Kulturnom centru

U okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ u Kulturnom centru u Gradišci održan je „Sastanak sa načelnikom“ u kojem je vođen dijalog načelnika opštine Zorana Adžića sa građanima,  predstavnicima mjesnih zajednica, lokalnih vlasti i nevladinog sektora.

Održan “Sastanak sa načelnikom” u gradiškom Kulturnom centru

Razgovaralo se o planovima razvoja opštine, sa naglašenom ulogom mjesnih zajednica.   

–Rad mjesnih zajednica je veoma bitan. Kao lokalna uprava pokušaćemo da načelnike odjeljenja kao i načelnika opštine i kompletnu administraciju približimo građanima kako bi svoje ideje i potrebe imali kome da predoče. Želimo da to budu ideje koje dolaze od građana a da se potom one objedinjuju u lokalnoj upravi, rekao je Adžić.

U dijalog s načelnikom uključili su se prisutni predsjednici mjesnih zajednica sa područja opštine,  kojih ima 56. Razgovaralo se o mogućnostima unaprijeđenja rada mjesnih zajednica, te o rješavanju njihovih problema kako bi se omogućili kvalitetniji uslovi života građana.

–Ako se samo deset posto ostvari od ovoga što je načelnik obećao i na ovom sastanku to i potvdio mjesne zajednice će imati ogroman razvoj i mogućnost da zadrže mlade ljude kako bi se razvijala sredina – kaže Nebojša Bavrlić, predsjednik mjesne zajednice Trebovljani.

 Učestvovanje građana u planiranju i kreiranju opštinskog budžeta, komunalne teme, razvoj, privreda, socijalno ugrožene i druge kategorije neke su od  tema sa ovog sastanka. Načelnik Adžić je naglasio da vlast treba da bude na usluzi građanima te da se treba raditi na poboljšanju zajedničke komunikacije.

Projekat “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH” zajednički je projekat Vlade Švicarske i Švedske, a sprovodi ga Razvojni program Ujedinjenih nacija. 

Info+ kablovski kanal
{gallery}2589{/gallery}