Vremenska prognoza

petak, 07 april 2017 14:24

Održan seminar na temu “Fondovi Evropske unije”

Odjeljenje za ekonomski razvoj opštine Gradiška je u saradnji sa ministarstvom za ekonomske odnose i regionalnu saradnju RS organizovao je u Kulturnom cenrtu Gradiška regionalni seminar na temu “Fondovi Evropske unije”.

Održan seminar na temu “Fondovi Evropske unije”

Ovoj obuci prisustvovali su predstavnici lokalne samouprave, javnih ustanova, nevladinih organizacija i privrednici koji djeluju  na području opštine Gradiška, Srbac, Laktaši i Kozarska Dubica.Upravo je njima i namijenjena ova obuka koja govori o načinu izrade projekata, prijavi i realizaciji sredstava fondova Evropske unije. “Obuka podrazumijeva predstavljanje svih instrumenata koji su trenutno raspoloživi Republici Srpskoj. Trenutno su osim, instrumenta predpristupne pomoći IPA 2 i investicionog okvira za Zapadni Balkan na raspolaganju po tri programa transnacionalne i prekogranične saradnje i pet programa Evropske unije” kaže Darko Telić iz ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju RS.
U opštini Gradiška odnosno Odjenjenju za ekonomski razvoj imaju iskustva i do sada su radili na određenim projektima.“Već smo kandidovali nekoliko projekata za prekograničnu saradnju koji su u fazi ocijenjivanja i očekujemo odgovor“ rekao je Igor Marčeta, v.d.načelnika Odjeljenja za ekonomski razvoj.
Načelnik opštine Gradiška rekao je da putem projekata imamo mogućnost da dobijemo besplatna sredstva za lokalne infrastrukture,ali i za podsticanje privrednog razvoja na prostoru ne samo opštine Gradiška nego i čitave Republike Srpske. Načelnik Adžić je istakao da lokalna uprava i svi sektori iz Gradiške trebaju biti spremni i obučeni za ove projekte i da rade na njihovoj izradi kao da će nam već sutra trebati, što je i suština ove obuke.

Info+ kablovski kanal