Vremenska prognoza

ponedeljak, 17 april 2017 13:27

Održana jedanaesta Vaskršnja tucijada u selu Vilusi kod Gradiške

U povodu obilježavanja Vaskrsa, u selu Vilusi kod Gradiške organizovana je tradicionalna  Vaskršnja tucijada.

Održana jedanaesta Vaskršnja tucijada u selu Vilusi kod Gradiške

Zbog kiše, ove godine u porti crkve Svetog arhangela Mihaila, okupio se nešto manji broj mještana i pravoslavnih vjernika.

– Ove godine zbog vremena morali smo u hramu organizovati Tucijadu i ostale aktivnosti. Zahvaljujemo se načelniku opštine Gradiška i svima ostalima koji su podržali ovu manifestaciju – kaže Radomir Grahovac, organizator Tucijade. 

U vaskršnjem takmičenju biralo se najtvrđe i najukrašenije jaje u kojem su učešće uzeli najmlađi mještani ovog sela.  Najtvrđe vaskršnje jaje ove godine  imala je djevojčila Maja Stajčić.

– Tajnu ću vam otkriti iduće godine, dođite pa ćete saznati – poručila je Slobodanka, Majina majka. 

Pobjedu u izboru najljepše išaranog  jajeta odnijela je Anja Straživuk.

– Prvo sam pretraživala po internetu kako bih mogla da ukrasim jaje, te sam pokušala približno tome, da ga išaram. U ukrašavanju malo sam se poslužila i sa maminom šminkom – kaže Anja.

Žiri je imao pune ruke posla jer izabrati najljepše jaje, nije bilo nimalo lak zadatak.

– Svake godine žiriju je sve teže i teže. Bilo je dosta lijepo ukrašenih jaja. Nagrade smo pripremili za sve učesnike jer želimo da djeca budu zadovoljna – kaže Ninoslav Grahovac, predsjednik žirija.

Organizatori jedanaeste Tucijade u Vilusima, kažu da je cilj ovakvih manifestacija da se stariji podsjete, a mladi nauče kako je to nekada bilo. Poručuju, da naredne godine očekuju još veći broj učesnika.

Info+ kablovski kanal