Vremenska prognoza

petak, 30 jun 2017 14:33

Održana Konferencija beba u Gradišci

U Gradišci je održana Konferencija beba, tradicionalna manifestacija čiji je cilj povećanje nataliteta.

Održana Konferencija beba u Gradišci

Na ovogodišnjoj Konferenciji registrovano je 58 beba, koje su rođene od prošlogodišnjeg do ovog Vidovdana, a dodijeljene su i novčane nagrade.
Nagradu za najstariju bebu dobila je Nikolina Divić, koja je rođena 2. jula prošle godine.Titulu najmlađe bebe ponio je Jakov Golić, rođen 2. juna ove godine. Lazar Janjanin, Iva Ivaštanin i Dušan i Milica Soldatić su nagrađene kao bebe sa najviše braće i sestara.Vrijedne novčane nagrade ovom prilikom uručene su i bebama blizancima.
Na konferenciji je nagrađena i Tanja Mitrović, beba koja je rođena 30. juna.  Osim novčane nagrade, za svoj prvi rođendan Tanja je dobila i tortu. Prigodnim poklonima nagrađeno je  još nekoliko najmlađih stanovnika Gradiške.
Organizaciju Konferencije beba,  koja ima za cilj da skrene pažnju javnosti na nepovoljnu demografsku sliku i bijelu kugu, pomoglo je Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske i opština Gradiška kao glavni pokrovitelj manifestacije. „Opština Gradiška obezbijeđuje novčane poklone za svaku novorođenu bebu, te se iz budžeta opštine izdvaja oko 15 hiljada KM za sufinansiranje vantjelesne oplodnje.  Znamo da sve to nije dovoljno da se poboljša natalitet u Gradišci i Republici Srpskoj i svi moramo da posvetimo više pažnje ovim aktivnostima koje imaju za cilj povećanje nataliteta“ kaže Ognjen Žmirić, zamjenik načelnika opštine Gradiška.
I ovogodišnja Konferencija beba u Kulturnom centru održana je pod sloganom „Ljepša Srpska-brojnija Srpska“, a organizovan je i program u kojem su učestvovali mališani iz PU „Lepa Radić“ i Plesnog studija „Dance step“, hor muzičkog zabavišta OMŠ „Branko Smiljanić“, učenici OŠ „Vasa Čubrilović“ i učesnica Đurđevdanskog festivala Nikolina Čakalj.

Info+ kablovski kanal
{gallery}2959{/gallery}