Vremenska prognoza

utorak, 04 april 2017 14:54

Održana prezentacija takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju

U Tehničkoj školi u Gradišci održana je prezentacija takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju u 2017. godini.

Održana prezentacija takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju

Promociju, čiji je cilj animiranja što većeg broja inovatora i onih koji žele da se bave inovacijama, organizovalo je Udruženje inovatora Gradiška i ministarstvo nauke i tehnologije Republike Srpske.Inače, takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju koje se odvija jedanaestu godinu za redom rezultat je saradnje ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije i ministarstva nauke i tehnologije Republike Srpske. „Nagradni fond je 38 000 KM, gdje je 35 000 predviđeno za finaliste,a 3 000 za najbolji studentski i srednjoškolski tim“ kaže Dragana Rađen, portparol ministarstva nauke i tehnologije Republike Srpske.

Cilj ovog takmičenja je promocija i jačanje inovatorstva, preduzetničkog duha i davanje mogućnosti ljudima da pokrenu sopstveni biznis. Višegodišnje iskustvo u ovom takmičenju ima gradiško Udruženje inovatora, koje je takođe osvajalo i nagrade na takmičenjima.

Rok za prijavu na takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju u 2017. godini je 20. april,a prijaviti se mogu svi koji imaju realizovanu inovaciju ili inovaciju pred realizacijom.

Info+ kablovski kanal
{gallery}2709{/gallery}