Vremenska prognoza

utorak, 25 april 2017 16:04

Održana Svečana akademija u Kulturnom centru Gradiška

Svečanom akademijom u Kulturnom centru Gradiška obilježen je Dan opštine i tom prilikom su najzaslužnijim pojedincima i kolektivima za doprinos u razvoju opštine dodijeljene Povelje i Zahvalnice.

Održana Svečana akademija u Kulturnom centru Gradiška

Za izuzetan doprinos u širenju istine o stradanju srpskog naroda i očuvanju nacionalnog identiteta Povelja opštine Gradiška dodijeljena je episkopu pakračko-slavonskom gospodinu Jovanu. On je rekao da je ova Povelja znak neraskidive veze krajeva sjeverno i južno od Save.
Povelja za izuzetan doprinos u oblasti nauke i razvoja poljoprivrede uručena je profesoru doktoru Stevi Mirjaniću.Kaže da mu ovo priznanje znači mnogo.
Za izuzetan doprinos u oblasti zdravstva Povelja opštine Gradiška dodijeljena je prim dr Branislavu Kukiću i prim.dr Ruži Jarić.Povelja opštine Gradiška za doprinos u oblasti društveno političkog razvoja lokalne zajednice uručena je Urošu Grahovcu. Isto priznanje za doprinos u oblasti zdravstva i sporta pripalo je prim. dr Milutinu Vučkovcu.
Zahvalnice su dodijeljene Slavici Malešević za zasluge u oblasti hraniteljstva i humanitarnog rada, Zoranu Švraki za zasluge u humanitarnim akcijama i donatorstvu. Za postignute rezultate u oblasti privrede Zahvalnice su dodijeljene predstavnicima Dambi Komerca, Agrocimeksa i predstavniku Jerić Kompania. Zahvalnica je uručena novinaru Milanu Pilipoviću za zasluge u oblasti novinarstva i dokumentanog filma kao i Mili Kovačeviću za doprinos u oblasti sporta. Jovanki Bogojev posthumno je dodjeljena Zahvalnica za zasluge u očuvanju običaja i njegovanju kulture.
Načelnik opštine Gradiška Zoran Ažić rekao je da su ovi ljudi zasluženo dobili priznanja.On je istakao da je 24. april  dan kada je Gradiška dobila svoju slobodu koju njeguje i živi u njoj.Od tada su kaže  stvoreni  uslovi da građani mogu slobodno živjeti na prostoru ove opštine.
Svečanoj akademiji prisustvovali su poslanici u NS RS i u parlamentu BiH, načelnici i gradonačelnici susjednih opština, kao i predstavnici vjerskog, političkog,društevnog i kultrnog života opštine Gradiška.
Na ovoj Svečanoj akademiji upriličen je i bogat kulturni program u kojem su nastupili Gradski djevojački hor “Lira”, učenici OMŠ “Branko Smiljanić” , hor OŠ “Danilo Borković”, sopran iz Banja Luke Albina Smajlović  i drugi gradiški umjetnici.

Info+ kablovski kanal