Vremenska prognoza

petak, 01 decembar 2017 13:44

Održano opštinsko takmičenje „Misli mine“

Osnovna škola „Sveti Sava“ iz Dubrava pobjednik je opštinskog takmičenja iz oblasti „Misli mine“, koje je organizovao gradiški Crveni krst.

Održano opštinsko takmičenje „Misli mine“

Ovo takmičenje je održano povodom Nedjelje upozorenja na opasnost od mina, koju Crveni krst Republike Srpske obilježava od 8. do 15. decembra.

-Sa ovim je spašeno mnogo života. Zahvalio bih se školama i Crvenom krstu, koji učestvuju u ovom takmičenju- rekao je Duško Anikić, predstavnik Republičke uprave Civilne zaštite.

-Mi radimo na prevenciji, kako bi djeca naučila reagovati u slučaju da pronađu minu, koga da obavijeste i kako da se ponašaju- rekla je Dragana Stević, sekretar OO Crvenog krsta Gradiška.

Na takmičenju su učestvovali učenici iz osnovnih škola „Kozarska djeca“ Kruškik, „Vuk Stefanović Karadžić“ Turjak, „Sveti Sava“ Dubrave i ekipa iz škole „Petar Kočić“ Nova Topola.

Osim takmičenja, Republički Crveni krst je raspisao i nagradni konkurs za izradu likovnih i literarnih radova na temu „Zapamtite! Mine eksplodiraju na dodir“. Na ovaj konkurs mogli su se prijaviti osnovci i srednjoškolci.

Prvoplasirana ekipa sa opštinskog takmičenja „Misli mine“ učestvovaće na regionalnom takmičenju, koje će se održati 8. decembra ove godine u Prnjavoru.

Info+ kablovski kanal