Vremenska prognoza

subota, 22 jul 2017 12:45

Održano Šahovsko prvenstvo gradiškog Udruženja penzionera

Spomenko Bavrlić pobjednik je ovogodišnjeg dvodnevnog Šahovskog prvenstva Udruženja penzionera opštine Gradiške.

Održano Šahovsko prvenstvo gradiškog Udruženja penzionera

Ovaj višestruki prvak šah je zavolio još u ranom djetinjstvu, a tokom godina osvojio je brojna priznanja i medalje na različitim takmičenjima. Kao član gradiškog Udruženja penzionera rado se odaziva na turnire koje organizuju.

„U posljednje vrijeme sam rijeđe igrao, ali opet sam uspio da pobijedim, što mi je veoma drago, jer je konkurencija bila dosta jaka“, istakao je Bavrlić.

Bavrliću kao pobjedniku pripala je nagrada od 120 KM.

Na drugom mjestu na Šahovskom prvenstvu našao se Goran Lendić, koji je dobio 100 maraka. Ističe da rado igra šah i da je veoma zadovoljan ovogodišnjim turnirom.

„Bile su dobre partije. Ovo je već tradicionalno takmičenje, kojem se uvijek radujem jer se, uz igru, okupimo i družimo“, rekao je Lendić.

Treće mjesto bio je Nenad Latinčić, koji je nagrađen sa 80 maraka, a  četvrto Ljubomir Zrnić, kome je dodijeljeno 70 KM. Peto mjesto i 50 maraka odnio je Milan Boroja.

Fide šahovski sudija Nemanja Šipka ističe da je prvenstvo  proteklo u skladu sa propisima.

„Učestvovalo je 14 penzionera, od kojih se trojica nalaze na rejting listi Svjetske šahovske federacije. Tri prvoplasirana takmičara stiču pravo na učešće na Republičkom prvenstvu“, kazao je Šipka.

Šahovsko prvenstvo Udruženja penzionera opštine Gradiška organizovano je po 13 put.

Predstavnici gradiškog Udruženja penzionera kažu da većina pripadnika starije populacije živi od prilično malih penzija, te da im šah dođe kao hobi, uz kojeg zaborave svakodnevne probleme.

„Penzioneri dosta teško žive. Prosječna penzija u Gradišci je 299 maraka, što je ispod republičkog prosjeka. Mnogi dolaze u prostorije Udruženja da se odmore i druže, uz šah i druge igre“, istakao je Pero Vidačković, predsjednik Upravnog odbora Udruženja penzionera opštine Gradiška.

Udruženje penzionera opštine Gradiška broji 7500 članova. Šahovsko prvenstvo jedna je od aktivnosti koje organizuju. Penzioneri, u skladu sa mogućnostima, odlaze na izlete u prirodu, posjećuju manastire i istorijska mjesta.

Info+ kablovski kanal
{gallery}3002{/gallery}