Vremenska prognoza

petak, 27 oktobar 2017 13:43

Održano takmičenje iz poznavanja pokreta Crvenog krsta u Gradišci

Opštinska organizacija Crvenog krsta Gradiška organizovala je opštinsko takmičenje iz poznavanja pokreta Crvenog krsta.

Održano takmičenje iz poznavanja pokreta Crvenog krsta u Gradišci

Od ukupno šest ekipa prvo mjesto osvojili su učenici OŠ  “Danilo Borković”, drugoplasirana je ekipa OŠ “Kozarska djeca” iz Kruškika, a treće mjesto su osvojili učenici OŠ “Petar Kočić” iz Nove Topole.Takmičari su pokazali zavidno znanje na ovom takmičenju.
O regularnosti takmičenja, brigu su vodili članovi žirija među kojima je bila Anđela Ilišević, dugogodišnji volonter Crvenog krsta. „Danas je cilj da naučio djecu nešto o poznavanju Crvenog krsta da im proširimo znanje“ kaže  Anđela Ilišević, član žirija.
Sekretar OO Crvenog Krsta Gradiška, Dragana Stević, rekla da se ovo tradicionalno takmičenju odnosi na istorijat i upošteno saznanje o radu Crvenog krsta.  “Ovdje se spominju principi i sve aktivnosti koje rade Crveni krst. Nama je drago što mladi žele da  nauče nešto o Crvenom krstu na ovakav način. Ovo takmičenje je važno zato što dobijamo nove volontere i članove kao i saradnike koji mogu da promovišu vrijednosti Crvenog krsta” rekla je Dragana Stević, sekretra OO Crvenog krsta Gradiška.
Prvoplasirana ekipa će gradiški Crveni krst predstavljati na Regionalnom takmičenju u Prnjavoru koje će biti održano 3. novembra.

Info+ kablovski kanal