Vremenska prognoza

petak, 28 april 2017 15:31

Održano takmičenje iz pružanja prve pomoći

Na opštinskom takmičenju iz oblasti pružanja prve pomoći i realističkog prikaza povreda stanja i obolenja, koje je održano u OŠ “Sveti Sava” u Lamincima kod Gradiške, učešće je uzelo deset ekipa.

Održano takmičenje iz pružanja prve pomoći

I ove godine takmičenje je organizovala Opštinska organizacija Crvenog krsta.

– Imamo sedam ekipa osnovnih škola i tri ekipe omladine. Ekipu omladine predstavlja Klub mladih Crvenog krsta i ekipe Gimnazije i SSTŠ. Učešće u podmlatku su uzele sve osnovne škole sa područja opštine. Ovo je osnovna aktivnost u programu rada Crvenog krsta, a krajnji cilj je da što više učenika i odraslih bude upoznato sa prvom pomoći  – kaže Dragana Stević, sekretar OO Crvenog krsta Gradiška.  

Pripreme za takmičenje, u kojem je učestvovalo 130 omladinaca,  počele su početkom februara. Učesnici , kažu da je sve proteklo u najboljem redu. 

– Dugo smo se pripremali. Imali smo i pomoć iz Crvenog krsta i zadovoljni smo kako smo sve to odradili – kaže Sanja Puljarević iz ekipe SSTŠ.

– Takmičim se već duži niz godina i mogu reći da je opštinsko takmičenje dosta napredovalo, što mi je drago vidjeti jer se znanje iz obuke i pružanja prve pomoći podiže na viši nivo – kaže David Trišić ispred Kluba omladine Crvenog krsta Gradiška.

Veliku podršku u realizaciji takmičenja, dali su ljekari Službe Hitne pomoći, gradiškog Doma zdravlja  i ljekari Bolnice, ističu u Crvenom krstu. Sudije navode  da su sve ekipe pokazale zavidno znanje iz pružanja prve pomoći unesrećenim licima.

– Prvi put ove godine smo Vedran Savić i ja držali pripreme pred opštinsko takmičenje, što je i dalo rezultate. Skrenuli smo im pažnju na određene propuste i mislim da ima napretka – kaže sudija Marjan Janković.

Pobjednik takmicenja u kategoriji podmlatka je ekipa OS “Vasa Čubrilovic”, drugo mjesto zauzela je škola Petar Kočić iz Nove Topole, dok je trećeplasirana ekipa OŠ Danilo Borković. U kategoriji omladine najbolja je bila ekipa Klub mladih Crvenog krsta Gradiska. Prvoplasirane ekipe, gradiski Crveni krst predstavljaće na regionalnom takmičenju koje ce se održati 13. maja u Prnjavoru.

Info+ kablovski kanal