Vremenska prognoza

petak, 10 mart 2017 14:49

OMŠ „Branko Smiljanić“ u Gradišci organizuje takmičenje

Osnovna muzička škola „Branko Smiljanić“ u Gradišci prvi put organizuje takmičenje učenika muzičkih škola u disciplinama:klavir, klavirski duo, solo pjevanje, klarinet i flauta.

OMŠ „Branko Smiljanić“ u Gradišci organizuje takmičenje

Na takmičenju će učestvovati preko 50 takmičara iz Banja Luke, Prijedora, Prnjavora i Gradiške. „Otvaranje takmičenja je 15. marta u 9 časova u Kulturnom centru. U 9 i 15 počinje takmičenje na klaviru, zatim u 16 časova počinje takmičenje solo pjevača.Paralelno sa tim u Zavičajnom muzeju Gradiška takmičiće se duvači, u 15 časova počinje takmičenje klarinetista, zatim nastavljaju flautisti“ rekao je Ivan Ristić, direktor OMŠ „Branko Smiljanić“ Gradiška.
Takmičare će ocjenjivati žiri koji će činiti profesori iz srednjih muzičkih škola i sa Muzičke akademije iz Banja Luke.Direktor muzičke škole Ivan Ristić rekao je da ovo takmičenje organizuju zajedno sa prijedorskom Muzičkom školom „Savo Balaban“.
Istog dana takmičenja, 15. marta, planiran je završni koncert na kojem će se predstaviti pobjednici takmičenja, te će im biti uručene diplome. Posjetioci će imati priliku i da čuju neke instrumente koji trenutno ne postoje u gradiškoj muzičkoj školi.
Direktor Ristić pozvao je sve zainteresovane da pogledaju ovo takmičenje, kao i završni koncert. Ulaz će tokom ovog cjelodnevnog muzičkog programa biti slobodan.

Info+ kablovski kanal
{gallery}2632{/gallery}