Vremenska prognoza

četvrtak, 01 februar 2018 13:48

Opremljen kabinet istorije u školi u Lamincima

Zajedničkim radom nastavnika Momira Blagojevića i njegovih učenika i kolega, u Područnoj školi „Sveti Sava“ u Lamincima opremljen je kabinet istorije.

Opremljen kabinet istorije u školi u Lamincima

U ovoj školi nastava se odvija uglavnom po učionicama. Od kabineta imaju kabinet informatike, a odnedavno i istorije.

Na ovaj način stvoreni su bolji uslovi rada. Oko 950 izloženih eksponata, koji govore o važnim istorijskim događajima i ličnostima, pomažu đacima da lakše usvoje gradivo, priča nastavnik Blagojević.

„Ova škola zaslužuje opremljen kabinet istorije. Cilj je da učenici putem slika vide svo bogatstvo i raskoš naše istorije, da vide naše pretke koji su se u prošlosti borili za slobodu“, ističe Blagojević.

U laminačkoj školi Blagojević radi već pet mjeseci. Kaže da su učenici zainteresovani za njegov predmet i da dobro poznaju istoriju, što ga veoma raduje.

„Koliko učenici znaju o nekom predmetu u mnogome zavisi od nas nastavnika. Poznato je da učenici duže pamte ono što im se vizuelno pokaže, nego kad samo slušaju lekciju. Zato im je mnogo lakše učiti na ovakav način“, naglasio je Blagojević.

Da im je sada nastava iz istorije mnogo zanimljivija i lakša za učenje, potvrđuju i učenici.

„Kabinet je jako lijepo uređen. Slike nam pomažu pri učenju“, kaže Dajana Timarac.

„Istorija je za mene veoma važan predmet, jer govori o našoj prošlosti i precima koji su se borili za našu zemlju. Naš razrednik se mnogo potrudio, da bi mi lakše učili“, ističe Anđela Bujović.

Angažman nastavnika i učenika pohvalila je i direktor škole „Sveti Sava“ Rajna Soldat.

„U ovoj školi nastava se izvodi u učionicama i u dva kabineta. Učenici su zadovoljni što je opremljen ovaj kabinet za istoriju, kao i kolege nastavnici, koji su podržali Blagojevića u njegovoj ideji“, rekla je Soldatova.

U područnoj školi u Lamincima nadaju se da će u narednom periodu biti stvoreni uslovi za opremanje još nekoliko kabineta. Trudiće se, kažu, da dodatno poboljšaju uslove rada u ovoj ustanovi, jer njihovi učenici i nastavnici to svakako zaslužuju.

Info+ kablovski kanal