Vremenska prognoza

četvrtak, 26 oktobar 2017 09:27

Opštini Gradiška donirana računarska i kancelarijska oprema

Opštini Gradiška predstavnici austrijske nevladine organizacije "Hilfswerk" uručili su računarsku i kancelarijsku opremu namijenjenu za opštinske službe odgovorne za pitanja koja se odnose na izbjegla i raseljena lica. 

Opštini Gradiška donirana računarska i kancelarijska oprema

Opremu čija je vrijednost 5 300 KM finansirao je UNHCR.  “Oprema će se koristiti u službama za raseljena lica i povratnike gdje bi trebalo da se evidentiraju i oforme baze ugroženosti porodica, kako bi opština imala tačnu evidenciju potreba i time mogli pristupiti različitim fondovima kod raznih donatora kako bi mogli što lakše te svoje probleme riješiti” kaže Azema Avdušinović,projekt menadžer.
“Opština Gradiška ovom donacijom se obavezala da će dva službenika obučiti da rade sa ovom opremom i oni će ići na obuku” rekao je Ognjen Žmirić, zamjenik načelnika opštine Gradiška.
Ova donacija samo je dio projekta koji se osim u Gradišci implementira i u drugim opštinama od 2014. godine. “Inače se u ovoj godini implementira 6 opština, a kroz ovaj koji je trajao od 2014. do 2016. godine projketa obuhvaćeno je 16 opština” kaže Azema Avdušinović, projekt menadžer.
Osim ove donacije projekat  je obuhvatao stanogradnju ,ekonomsku održivost, besplatnu pravnu pomoć, socijalnu inkluziju, pomoć u zdravstvu.

Info+ kablovski kanal