Vremenska prognoza

subota, 25 februar 2017 13:34

Opštinsku stipendiju primaće 191 student sa područja Gradiške

Načelnik opštine Gradiška potpisao je ugovore o stipendiranju sa studentima za akademsku 2016/2017. godinu.

Opštinsku stipendiju primaće 191 student sa područja Gradiške

Naknadu  iz opštinskog Budžeta će primati 191 student od kojih je 20 pravo na stipendiranje ostvarilo ranijih godina. Stipendije će se isplaćivati u narednih deset mjeseci u iznosu od 120KM.

–Studiram Mašinski fakultet. Stipendiju sam primala i prošle godine. To mi puno olakšava studiranje i život u Banjaluci – kaže studentica Dijana Kević.

Načelnik Zoran Adžić je naglasio da je ove godine iz Budžeta izdvojeno 250 000KM za stipendiranje studenata, što predstvlja povećanje za deset odsto u odnosu na prošlu godinu.

-Neki od njih će dobiti stipendije iz Fonda „Milan Jelić“ i Ministarstva prosvjete i kulture RS, a opština će se truditi da i studentima koji nisu ispunili uslove putem jednokratne pomoći olakšamo studiranje, naročito za studente iz socijalno ugorženih porodica – rekao je Adžić.

Dodaje da se nada da će studenti iskazati volju da završe započete fakutete, te napominje  da je  naša  obaveza da im stvorimo više prostora kako bi stečena znanja mogli da primjene na  ovim prostorima.

S obzirom da su ove godine izdvojena veća sredstva za stipendiranje, samim tim došlo je i do povećanja broja studenata koji ovo pravo ostvaruju naponjinje Adžić i dodaje  da će stipendije biti redovne te da ne smije biti  kašnjenja u njihovim isplatama.

Info+ kablovski kanal
{gallery}2593{/gallery}