Vremenska prognoza

sreda, 08 februar 2017 14:16

Oštećen put u Gašnici

Na magistralnom putu Gradiška – Kozarska Dubica, u mjestu Gašnica, došlo je do ošećenja na asfaltu. Pukotine su vidljive na više mjesta, a saobraćaj se odvija dosta otežano.

Oštećen put u Gašnici

Put koji vodi kroz Gašnicu u lošem je stanju, a usljed leda i velikih snježnih padavina, ove zime došlo je do dodatnih oštećenja, kažu u preduzeću „Kozaraputevi“, iz Banjaluke, koje vrši sanaciju pukotina na ovoj saobraćajnici.

„Teško je potpuno sanirati put. Sada preduzimamo neophodne mjere za sanaciju najvećih pukotina“, rekao je Darko Brdar, iz preduzeća „Kozaraputevi“.

Mještani Gašnice kažu da bi magistralni put trebalo što prije u potpunosti restruktuirati. Pukotina je, ističu, sve više, što ozbiljno ugrožava bezbjednost saobraćaja i oštećuje vozila.

„Oštećenja su krenula prije 4 godine i imamo više kritičnih mjesta na putu. Sa gornje strane puta potrebno je prokopati kanal i postaviti odvodne cijevi, koje bi preusmjeravale brdske vode, i tako ne bi pucao asfalt“, kaže mještanin, Mirko Bjelovuk.

Do manjih oštećenja došlo je na još nekoliko putnih pravaca u Gradišci, kažu u preduzeću „Kozaraputevi“, iz Banjaluke. Apeluju na vozače da pažljivo voze i obavezno poštuju saobraćajne znakove.

Info+ kablovski kanal