Vremenska prognoza

subota, 22 april 2017 13:16

Osveštana zvona crkve u Kočićevu

Njegovo preosveštenstvo episkop banjalučki gospodin Jefrem  osveštao  je zvona hrama Svetih apostola Petra i Pavla u mjesnoj zajednici Kočićevo.

Osveštana zvona crkve u Kočićevu

Ovom svetom činu prisustvovali su brojni vjernici i sveštenici. „Mi tačno godinu dana poslije osvećenja temelja danas osvećujemo zvona koja smo dobili kao dar od Dalibora Višića iz Piskavice i Nenada Jakovljevića iz Rijeke. Nadam da će zvuk zvona probuditi uspavana srca domaćina iz ovog mjesta i da će prići da pomognu da što prije završimo ovaj hram“ kaže Mladen Prodanović, paroh staparski.

Iako godinama radi i živi u inostranstvu, Dalibor Višić iz Psikavice uviek rado dolazi u ove krajeve i pomaže svom narodu i crkvi. “Pošto sam kao dijete otišao u Njemačku povukla me želja za ovim krajem i da pomognem svom narodu. Veoma mi je drago što mogu biti kum ovog zvona” rekao je Dalibor Višić.

Ovaj hram koji je veoma značajan za mještane sela trebao bi biti mjesto gdje će se oni okupljati, družiti i duhovno uzdizati. „Predstavlja nam mnogo jer selo nije imalo nikad ovakav hram. Posebno mi je drago zbog naše djece, jer ih to može sačuvati u ovom selu da žive i stvaraju porodicu“ rekao je Ilija Milaković mještanin Kočićeva.

Da se izgradnje hrama Svetih apostola Petra i Pavla u mjesnoj zajednici Kočićevo završi ostalo je još mnogo posla. Potrebno je da se prikupe sredstva za bakar za pokrivanje hrama,  te da se nastave radovi na unutrašnjem i vanjskom uređenju hrama.

Nakon čina osvećenja zvona organizovan je prigodan ručak za sve prisutne.

Info+ kablovski kanal