Vremenska prognoza

subota, 22 april 2017 09:55

Otvoren ultrazvučni kabinet u Ambulanti porodične medicine u Novoj Topoli

U Ambulanti porodične medicine u Novoj Topoli kod Gradiške otvoren je ultrazvučni kabinet.

Otvoren ultrazvučni kabinet u Ambulanti porodične medicine u Novoj Topoli

Na ovaj iskorak, predstavnici gradiškog Doma zdravlja odlučili su se kako bi unaprijedili  kvalitet zdravstvene zaštite za  oko 12. 500 osiguranika sa ovog područja.

-Ambulanta u Novoj Topoli mnogo je veća od brojnih Domova zdravlja u RS.  Poslali smo jednu doktoricu na edukacije u Beograd i ona se početkom maja vraća te će se od tada svakodnevno moći raditi dijagnostika ultrazvuka abdomena u Topoli. Tamo će se moći završiti 60 do 70 posto ultrazvuka, a sve ono što se ne može tamo završiti, pacijenti će biti upućivani u Gradišku. Na taj način približavamo dijagnostiku pacijentu, a istovremeno rasterećujemo sistem u Gradišci – kaže prim. dr Tihomir Mihajlović, vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Gradiška. 

Rad ultrazvučnog kabineta,  uveliko će rasteretiti posao zdravstvenih radinika u Gradišci, napominje Mihajlović. Ujedno, olakšice će osjetiti i  stanovništvo  Nove Topole i okolnih sela.

– Drago mi je što od sada imamo i ovdje kod nas ultrazvučni aparat i što više ne moramo da putujemo u Gradišku zbog toga- kaže Brankica Cerovac iz  Nove Topole.

Otvaranju novog kabineta u Novoj Topoli, prisustvovali su predstavnici lokalne i republičke  vlasti.  Načelnik opštine, Zoran Adžić istakao je da je  širenje usluga primarne zdravstvene zaštite od velikog značaja za lokalno, ali i stanovništvo  svih  mjesnih zajednica Lijevča polja.

– Pacijenti od sada imaju ovdje jedan moderan ultrazvučni kabinet i svaki dan će na raspolaganju imati radiologa koji će raditi ultrazvuk. To je svakako unaprijeđenje zdravstvenih usluga a ubrzavanje rezultata dijagnostike – kaže Adžić. 

Lokalna uprava ovoj zdravstveoj ustanovi  pruža maksimalnu podršku u uvođenju novih tehnologija i poboljšanja kvaliteta usluga građanima Gradiške opštine, zaključio  je načelnik Adžić. 

Info+ kablovski kanal