Vremenska prognoza

četvrtak, 28 jun 2018 13:10

Pano sa učenicima generacije krasi centar grada

Pano sa fotografijama učenika generacije gradiških osnovnih i srednjih škola nedavno je izložen u centru grada u Vidovdanskoj ulici.

Pano sa učenicima generacije krasi centar grada

Jedanaestoro mladih i uspješnih đaka ponos su opštine Gradiška. Na panou se našlo sedam učenika generacije osnovnih škola, i četvoro sada već bivših srednjoškolaca. Građani Gradiške su pozitivno iznenađeni. Kažu da je ovo odličan potez, kojim se promoviše trud i rad mladih ljudi.

Inicijativa za postavljanje panoa sa fotografijama đaka generacije potekla  je od Savjeta za kulturu i obrazovanje Skupštine opštine Gradiška, po uzoru na neke od gradova u Republici Srpskoj i Srbiji, kažu u Odjeljenju za društvene djelatnosti.

„Nažalost, živimo u vremenu kada je skala vrijednosti narušena. Zato na ovaj način želimo da promovišemo naše najbolje učenike i njihove rezultate, jer su oni ponos našeg grada. Poruka je svim mladim ljudima da se ugledaju na ove učenike, jer postoji neko ko prepoznaje njihov rad i kvalitet“, istakao je Davor Glišić, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti opštine Gradiška.

Iz Opštinske uprave poručuju da će isticanje panoa sa fotografijama učenika generacije ostati praksa i u narednim godinama. Nastojaće, ističu, da na različite načine podrže vrijedne, kvalitetne i uspješne đake, jer oni to svakako zaslužuju.

Info+ kablovski kanal