Vremenska prognoza

ponedeljak, 03 april 2017 14:22

Parastosom za poginule obilježen Dan policije u Gradišci

Služenjem parastosa i polaganjem vijenaca na spomen ploču u Stanici javne bezbjednosti Gradiška za preminule i poginule pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova RS obilježen je Dan policije.

Parastosom za poginule obilježen Dan policije u Gradišci

Bojan Škorić načelnik Stanice javne bezbjednosti Gradiška kaže da je u proteklom Odbrambeno otadžbinskom ratu iz ove opštine živote izgubilo 12 policajaca. „Takođe su položeni vijenci na grobove poginulih policajaca. To je jedan od načina da se sjetimo onih koji su dali svoje živote za ovu zemlju, jer da njih nije bilo ko zna gdje bi mi sad bili i da li bi uživali u ovoj slobodi“ rekao je Škorić.
Ovom i drugim aktivnostima obilježen je Dan policije odnosno dan kada je osnovano Ministarstvo unutrašnjih poslova RS, 4. april 1992. godine. „Ove godine obilježavamo i 25 godina postojanja MUP RS. Stanica javne bezbjednosti Gradiška takođe preduzima određene aktivnosti u cilju promocije rada policije i obilježavanja Dana policije“ dodao je Škorić.
Obilježavanje Dana policije počelo u petak 28. marta organizacijom Dana otvorenih vrata za najmlađu populaciju. Zatim je za pripadnike Stanice javne bezbjednosti Gradiška i policijskih stanica Srbac i Prnjavor u saradnji sa OO Crvenog krsta organizovana akcija dobrovoljnog darivanja krvi, kojoj se odazvalo oko 60 policajaca.

Info+ kablovski kanal
{gallery}2701{/gallery}