Vremenska prognoza

četvrtak, 20 jul 2017 12:01

Planinari iz Gradiške ponovo uspješni

Članovi PSD „Patrija“ iz Gradiške, zajedno sa planinarima iz planinarskih društava „Klekovača“ i „Trebević“, nedavno su izveli uspone na dva vrha Punta Penia i Piz Boe na planinskom masivu Dolomita u Italiji.

Planinari iz Gradiške ponovo uspješni

  Iako ovo nisu najveći uspjesi za planinare iz Gradiške, u „Patriji“ ih smatraju veoma značajnim.

„Naš član Igor Milošev učestvovao je u usponu na ove vrhove, od preko 3000 metara nadmorske visine. On je ostvario i veće uspone, poput onog na Elbrus, ali je i ovo veoma važan uspijeh, kako za njega, tako i za naše društvo“, ističe Đurađ Cvijić, iz PSD „Patrija“ Gradiška.

Gradiški planinari u prethodnom periodu učestvovali su i u nekoliko drugih uspona, a razne aktivnosti planiraju i u predstojećim mjesecima.

„Imali smo uspon na Otomalj i Kozaru, a planiramo ići na Triglav, Karavanke, Maglić, Prenj, i druge planine“, rekao je Cvijić.

PSD „Patrija“ skoro svakog vikenda organizuje besplatne izlete za građane. U nedjelju, 23. jula, planiran je izlet u kanjon rijeke Cvrcke, koji povezuje Kneževo i Kotor Varoš. U „Patriji“ kažu da se mnogi Gradiščani rado odazivaju na izlete u prirodu.

„Velika je zainteresovanost, te i broj članova u našem društvu sve više raste. Preporučio bih svima da, kada su u mogućnosti, odu sa nama na planinarenje, jer je to veoma zdrav hobi, a i svi se dobro družimo“, kaže Cvijić.

PSD „Patrija“ proljetos je organizovalo dvomjesečnu Školu planinarenja u Gradišci, u okviru koje su polaznici učili više o planinarskom sportu i stekli znanja koja su kasnije primijenili u praksi.

Cvijić napominje da je društvo iniciralo osnivanje stanice Gorske službe spasavanja u Gradišci, te se dva člana trenutno obučavaju za posao gorskog spasioca.

Info+ kablovski kanal
{gallery}2998{/gallery}