Vremenska prognoza

petak, 13 oktobar 2017 14:15

Počela rekonstrukcija krova Kulturnog centra Gradiška

Radovi na rekonstrukciji krova Kulturnog centra u Gradišci uveliko traju. Višegodišnji problem prokišnjavanja uskoro će biti prošlost.

Počela rekonstrukcija krova Kulturnog centra Gradiška

Iako je objekat relativno mlad, usljed obilnijih padavina, zbog neadekvatno urađene krovne konstrukcije, dolazilo je do prokišnjavanja iznad velike i univerzalne sale Kulturnog centra. Postojala je opasnost da voda dođe do elektroinstalacija, što bi ugrozilo bezbjednost osoblja i posjetilaca, priča direktor Željko Blagojević.

„Kada je objekat građen nije bilo dovoljno novca, te je čitav Kulturni centar pokriven samo limom. Zahvaljujući pomoći Opštine Gradiška, počeli smo sa rekonstrukcijom, koja podrazumijeva postavljanje dasaka, nepropustljivih folija, a u odvodne žljebove stavljamo grijače. Cilj nam je da ovaj posao odradimo na najbolji mogući način, da ne dolazimo u situaciju da životi ljudi budu ugroženi“, istakao je Blagojević.

Radovi na rekonstrukciji krova trajaće 15-ak dana, nakon čega će se znati kolika sredstva su uložena u ovaj projekat.

„Dok su radovi u toku ne možemo ništa govoriti, jer uvijek iskrsne nešto novo. Uglavnom sredstva nisu mala“, rekao je Blagojević.

Dok traju radovi na rekonstrukciji krova, u Kulturnom centru aktivno rade na pripremi programa za naredni period. Iduće sedmice, u četvrtak, 19. oktobra, održaće se promocija knjige „Ljubav u zarobljeništvu“, autora Sime Purgića. Uslijediće zabavni sadržaji, koncerti i tri pozorišne predstave, koje su na repetoaru u toku oktobra.

Info+ kablovski kanal