Vremenska prognoza

utorak, 08 maj 2018 14:21

Počelo obilježavanje Nedjelje Crvenog krsta u Gradišci

Svoje već tradicionalne aktivnosti koje Opštinska organizacija Crvenog krsta Gradiška čini svake godine u povodu Nedjelje Crvenog krsta počeli su u porodilištu i to od onih najmlađih.

Počelo obilježavanje Nedjelje Crvenog krsta u Gradišci

Prilikom posjete ovom Odjeljenju omladinci Crvenog krsta svim porodiljama uručili su prigodne poklon pakete.
“Bilo kakva podrška je veoma bitna za naše porodilje. Što se tiče broja poroda imamo ne tako velik pad. Krajem 2017. godine imali smo 540 poroda, a u 2016. 570 poroda” kaže dr Dejan Gvozden, načelnik Odjeljenja ginekologije i akušerstva Bolnice Gradiška.
Dr Gvozden smatra da se na ovakve i druge načine trebaju  podržati porodice koje planiraju potomstvo. Ističe da se i porodilište pokušava približiti sadašnjim i budućima trudnicama kroz razne aktivnosti.
Aktivnosti gradiškog Crvenog krsta počele su posjetom  porodilištu,  a nastavljaju se tokom narednih dana.
“Od 8. do 15. maja obilježava se Nedjelja Crvenog krsta aktivnostima kao što su prodaja markica i regionalno takmičenje” kaže Ivana Mirjanić, omladinac OO Crvenog krsta Gradiška.
Crveni krst je jedna od najstarijih humanitarnih organizacija koja okuplja volontere.U rad ove organizacije već šest godina uključena je Ivana Mirjanić.
“Divno se osjećam kada mogu nekom pomoći. Volim to da radim kao i druženje u Crvenom krstu” dodala je Ivana.
Svjetski dan Crvenog krsta obilježava se 8. maja. Cilj obilježavanja je skretanje pažnje javnosti na raznolikost programskih aktivnosti jedne organizacije.

Info+ kablovski kanal