Vremenska prognoza

sreda, 01 mart 2017 15:05

Počeo pripremni program pred polazak u osnovnu školu

Pripremni program pred polazak u osnovnu školu, počeo je prvog marta u svim predškolskim ustanovama, ali i u nekim školama u Republici Srpskoj.

Počeo pripremni program pred polazak u osnovnu školu

Jedna od obrazovnih ustanova na području opštine Gradiška čiji su budući prvaćići obuhvaćeni ovim programom je OŠ „Sveti Sava“ u Dubravama. Oni su početak realizacije ovog programa obilježili prigodnim programom. „Ovo je treća godina kako naša škola organizuje taj program. Tri mjeseca će trajati ta nastava tri sata dnveno od ponedjeljka do petka“ kaže Rajna Soldat, direktor OŠ „Sveti Sava“ Dubrave.

Do sada je u ovoj školi prijavljeno devetnaestero djece što je manje u odnosu na prošlu godinu. Sa njima će raditi jedan vaspitač. „Evo ja imam priliku da drugi put vodim djecu kroz ovaj program. Prije svega ćemo kroz igru i druženje raditi na socijalizaciji djece i da razviju motoriku“ rekla je Ruža Kelečević, vaspitač.

Roditelji su pokazali veliko interesovanje za ovaj program jer smatraju da je veoma koristan za njihove prvačiće.

Što se tiče predškolske ustanove „Lepa Radić“ takođe je za pripremni program pred polazak u osnovnu školu vladalo veliko interesovanje.  „Ove godine je upisano 135 djece, šest je grupa, jedna više nego prošle godine“ kaže Suzana Ivaštanin, v.d. direktora JPU „Lepa Radić“ Gradiška.

Program će trajati do kraja maja, a njime su obuhvaćena djeca koja na jesen polaze u prvi razred osnovne škola, a nisu pohađala vrtić.

Info+ kablovski kanal
{gallery}2610{/gallery}