Vremenska prognoza

ponedeljak, 24 jul 2017 14:38

Polovinom sedmice osjetno niže temperature

Tropske vrućine koje su u  julu pogodile Republiku Srpsku,  građani teško podnose.

Polovinom sedmice osjetno niže temperature

Na visoke temperature naročito su osjetljivi hronični bolesnici i starija populacija, koji su ovih dana spas od vrućina potražili u hladovini.

–Rashlađujem se vodom i što više vremena provodim u hladu. – Izbjegavam boravak na otvorenom što više, kući je najbolje pod klimom. – neki su od komentara naših sugrađana.

Na radost građana, već od danas možemo očekivati promjenu vremena sa kratkotrajnim osvježenjem, najavljuju stručnjaci. Sutra i prekosutra doći će do znatnog pogoršanja vremenskih prilika a polovinom ove sedmice možemo očekivati i osjetno niže temperature.

– Vrijeme će biti promjenljivo, očekuju nas jači pljuskovi i obilnije padavine u utorak. Otvorena je i mogućnost nepogoda, naročito poslijepodne i tokom noći. U Gradišci će biti oblačno, sredinom dana moguća je i kiša. Predveče i u noći ostaje oblačno, maksimalna temperatura 21 stepen – rekao je Rajko Popović, meteorolog.

Maksimalna dnevna temperatura u srijedu iznosiće 23 stepena, dok će se jutarnja kretati između 17 do  20 stepeni. U četvrtak tokom noći ponovo postoji mogućnost za slabu kišu, ističu meteorolozi  i dodaju da se stabililizacija vremenskih prilika očekuje tokom vikenda.   

Nestabilno vrijeme tokom ove sedmice preovladavaće u čitavoj RS, zaključio je Popović.

Info+ kablovski kanal