Vremenska prognoza

ponedeljak, 17 april 2017 14:10

Položeni vijenci na spomen obilježja u Brestovčini

Na Vaskršnji ponedjeljak mjesna Boračka organizacija Brestovčina organizovala je pomen i polaganje vijenaca na spomenik poginulim borcima iz ove mjesne zajednice koji su živote izgubili u Odbrambeno otadžbinskom ratu.

Položeni vijenci na spomen obilježja u Brestovčini

Na ovom spomeniku ispisana su imena sa fotografijama 55 boraca. Među njima su sinovi Mihajla Bikića i Mihajla Šestanovića. Ovim očevima poginulih boraca mnogo znači obilježavanje ovih datuma i dana kada se odaje počast njihovim sinovima i ostalim poginulim borcima.
Ovo je druga godina kako se u Brestovčini na ovaj način obilježava Vaskršnji ponedjeljak. „Ja na ovaj način poziva sve da u što većem broju prisustvuju pomenu poginulim borcima, jer je to najmanje što možemo da učinimo za njih“ kaže Dragan Pešić,predsjednik mjesne Boračke organizacije Brestovčina. On dodaje da je položaj boračke populacije jako težak i da se o njima sve manje vodi računa.
„Boračka organizacija RS pokušala je da napravi određene pomake na svim segmentima posebno kada je riječ o boračkim primanjima“, kaže član Predsjedništva Boračke organizacije RS Željko Savanović.
Ovom prilikom položeni su vijenci i na spomen česmu u Brestovčini koja je namijenjena svim sahranjenim borcima u  ovom groblju,a ima ih 256.

Info+ kablovski kanal