Vremenska prognoza

utorak, 29 maj 2018 14:33

Porasla prodaja stanova

Prodaja stanova u Gradišci dobro ide, kažu u Građevinskom preduzeću „Arting Invest“.

Porasla prodaja stanova

 Potražnja je povećana već neko vrijeme. Najviše se traže manji stanovi od 35 do 45 kvadrata, ali prodaja je zadovoljavajuća i kada su u pitanju nešto veće kvadrature.

„Izgleda da kupovna moć građana polako jača. Stanove uglavnom kupuju mladi bračni parovi ili ljudi iz inostranstva. Raduje me što smo ove i prošle godine prodali stanove preko 70 kvadrata, pa i one od 90 i 105 kvadrata“, priča Boško Kasagić , direktor GP „Arting Invest“ Gradiška.

U prethodnim godinama kupci su se radije odlučivali za stanove u strogom centru grada. Sada se situacija promjenila, te su traženiji stanovi u  naseljima Senjak i Krošnja.

„Uslovi za život su tamo bolji. Tamo uglavnom stanove kupuju bračni parovi sa djecom, jer imaju igrališta, a obezbijedili smo i adekvatne parkinge. Trudićemo se da uslovi budu još bolji za naše kupce“, naglasio je Kasagić.

Cijene stanova u vlasništvu „Arting Investa“ kreću se od 1150 do 1290 KM po kvadratu. Zbog dobre prodaje, preduzeće će uskoro graditi nove zgrade, kod Savskog keja i na Senjaku.

„Planiramo na Senjaku dvije zgrade graditi, od 35 i 45 stanova. Gradićemo i na Keju, tamo će biti dvije manje vile“, kazao je Kasagić.

Kupci se nađu, ali kvalitetne radne snage sve je manje, ističu u „Arting Investu“. Dodaju, da su u zadnje tri godine mnogi građevinski radnici napustili Bosnu i Hercegovinu. Zbog toga preduzeća često moraju angažovati radnike sa strane.

Info+ kablovski kanal