Vremenska prognoza

četvrtak, 07 septembar 2017 14:47

Posthumno odlikovano 26 boraca VRS

Izaslanik predsjednika Republike Srpske Siniša Karan u Gradišci uručio je odlikovanja porodicama 26 poginulih boraca Vojske Republike Srpske iz Gradiške, Prnjavora i Laktaša koje je predsjednik Srpske Milorad Dodoik posthumno odlikovao Medaljom zasluga za narod.

Posthumno odlikovano 26 boraca VRS

“Danas smo dali odlikovanja I priznanja onima koji su ipak u toj borbi najviše dali.Ovo je bila prilika da njihovim porodicama kažemo da budu ponosni na ono što su nam dali. Naša je obaveza da gradimo bolju I ljepšu RS” rekao je Siniša Karan, izaslanik predsjednika Repzblike Srpske.

Medaljom zasluga za narod predsjednik Srpske posthumno je odlikovao 11 boraca iz Gradiške.Ovom prilikom posthumno je odlikovano 12 boraca iz Prnjavora i 3 iz Laktaša. Porodice ovih poginulih boraca uprkos brojnim poteškoćama nastoje da obezbijede normalne uslove za život.

Načelnik opštine Gradiška , Zoran Adžić rekao je da je obaveza svih nas da vodimo računa o porodicama poginulih boraca i o boračkoj populaciji, da pokušamo da gradimo RS i da stvaramo uslove da i njihovi potomci mogu sebi da obezbijede bolje uslove za život na ovim prostorima. „Opština Gradiška se ove godine potrudila da u svom budžetu poveća 12 posto davanja za porodice poginulih boraca, boračku populaciju“ rekao je Zoran Adžić, načelnik opštine Gradiška.

 „Posthumno odlikovani borci ostavili su nam RS da je čuvamo i gradimo, u inetersu svih građana ove države ali i njihovih porodica, jer oni su dali najsvetije što su imali, a to su njihovi životi“, istakao je načelnik Adžić.

Info+ kablovski kanal
{gallery}3104{/gallery}