Vremenska prognoza

sreda, 17 maj 2017 13:07

Potpisan Protokol o finansiranju Programa pomoći boračkim kategorijama opštine Gradiška 2017.

Predstavnici opštine Gradiška, opštinske Boračke organizacije i Fondacije “Solidarnost” potpisali su Protokol o zajedničkom finansiranju Programa pomoći boračkim kategorijama opštine Gradiška  za 2017. godinu.

Potpisan Protokol o finansiranju Programa pomoći boračkim kategorijama opštine Gradiška 2017.

 Za ovu namjenu iz opštinskog budžeta biće izvojeno 20.000KM.

– Želim da pohvalim aktivnost Boračke organizacije opštine Gradiška koja je pokrenula Fondaciju solidarnost, kojom se najugroženijoj boračkoj populaciji pomaže. Dogovoreno je da ukupna sredstva za ovu godinu iznose 50 000KM, a opština Gradiška će učestvovati sa 40 posto od  ukupnog iznosa –rekao je načelnik opštine Zoran Adžić.

Program pomoći boračkim kategorijama godinama sprovodi Boračka organizacija zajedno sa Fondacijom “Solidarnost”, uz kontinuirano učešće lokalne vlasti. Ovogodišnjim programom biće obuhvaćeno 230 korisnika, kojima će sredstva biti dodijeljena za različite namijene.

–Sredstva će biti usmjerena za banjsko liječenje, pomoć za kupovinu ogrjevnog drveta, školskih knjiga. Jedan dio sredstva namijenjen je za ekskurzije i stipendije, za šta je planirana trećina sredstava. Cilj programa je materijalna pomoć boračkim kategorijama, kojima je to najpotrebnije –kaže Zoran Lazić, predsjednik Boračke organizacije opštine Gradiška.

Osnovni kriterijumi za dodijelu pomoći su socijalna i zdravstvena situacija boraca, ističe Lazić i napominje da prioritet imaju borci koji do sada nisu bili korisnici ovog programa.

Raspodijela sredstava započeće nakon formiranja komisije, koju će činiti dva člana iz Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu i tri iz opštinske Boračke organizacije.

Info+ kablovski kanal