Vremenska prognoza

četvrtak, 20 april 2017 15:02

Potpisani ugovori sa predstavnicima tapetarskih firmi

Predstavnici pet gradiških firmi koje se bave proizvodnjom namještaja potpisali su ugovor sa Tehničkom školom o poslovno-tehničkoj saradnji kojim se omogućuje uspostavljanje dugoročne saradnje u oblasti edukacije učenika i izvođenja praktične nastave.

Potpisani ugovori sa predstavnicima tapetarskih firmi

Cilj je da se u narednom periodu školuju kadrovi koji su potrebni ovim firmama, jer im veliki problem predstavlja nedostatak radne snage. Trenutno im je potrebno oko 250 radnika raznih zanimanja, krojača, šivača, tapetara, stolara. „Ugovor je samo incijativa između nas i da svi razmišljamo više od djeci, jer mi imamo želju da ih zaposlimo da im obezbijedimo praksu i da imaju određena primanja“ kaže Dario Gubić direktor firme „SAN G“ d.o.o. namještaj Gradiška.

Vođeni potražnjom ovih firmi Tehnička škola Gradiška od ove školske godine upisuje jedno odjeljenje tapetara dekoratera. „Postoji dobra volja ovih ljudi da te učenike koji bi obavljali praksu na neki način nagrade i odmah poslije završetka srednje škole zaposle“ kaže Vlado Tomić, direktor Tehničke škole Gradiška.

Prilikom potpisvanja ugovora razgovaralo se i o tome kako da na najbolji način motivišu učenike da upišu ova zanimanja. „Smatra da bi trebali krenuti sa edukacijom roditelja, da djeca ne upisuju škole na svoju inicijativu“ rekao je Gubić.

Obezbjeđivanje radnika u ranoj fazi ima velike prednosti smatraju predstavnici ovih firmi, jer će time dobiti kvalifikovanu radnu snagu.

Tehnička škola Gradiške i ranije je potpisvala ugovore sa određenim firmama te je na taj način obezbjeđivala učenicima praksu, a neki su se uspjeli i zaposliti.

Info+ kablovski kanal