Vremenska prognoza

utorak, 07 mart 2017 14:39

Potpredsjednik RS Josip Jerković u Gradišci

O položaju Hrvata, projektima za obnovu kuća i održivom povratku Hrvata na području opštine Gradiška razgovarao je načelnik Zoran Adžić sa potpredsjednikom RS Josipom Jerkovićem.

Potpredsjednik RS Josip Jerković u Gradišci

Adžić je rekao da je međureligijska saradnja na visokom niovu što je veoma bitno za razvoj jedne loklane zajednice. On je potpredsjednika Jerkovića između ostalog upoznao sa dosadašnjim aktivnostima, projektima kojima je podržan Hrvatski narod na ovom području.“Iskazali smo viziju u obnavljanju crkava, konstatovali smo da ćemo zajedno nastaviti ulagati u infrastrukturu na prostoru čitave opštine Gradiška. Do sada je uloženu u obnovu desetak kuća i opština Gradiška je među prvima koja je napravila povrat imovine“ rekao je Zoran Adžić, načelnik opštine Gradiška.
Potpredsjednik Republike Srpske Josip Jerković ovom prilikom je izrazio zadovoljstvo posjetom, navodeći da u Gradišci Hrvati dijele sudbinu svih drugih naroda. Razgovarali su i o tome kako poboljšati život svih stanovnika na ovim prostorima,ali u ovom slučaju prvenstveno hrvatskog naroda. “Pričali smo o dovođenju stranih investitora, kao I ulaganje sredstava iz Evropskih fondova” kaže Josip Jerković, potpredsjednik Republike Srpske.
Na ovom sastanku je rečeno da je zadatak lokalne i republičke vlasti zajednička saradnja i podržavanje projekata. Sve će se to činiti u interesu razvoja opštine Gradiška, kako bi se stvorili uslovi za novi privredni razvoj i mogućnost novog zapošljavanje svih stnovnika.

Info+ kablovski kanal
{gallery}2619{/gallery}