Vremenska prognoza

ponedeljak, 27 februar 2017 13:59

Predstavnicima mjesnih zajednica uručena IT oprema

U okviru implementacije UNDP-ovog projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ predstavnici opštine Gradiška uručili su setove informatičke opreme predstavnicima mjesnih zajednica, koje su uključene u ovaj projekat.

Predstavnicima mjesnih zajednica uručena IT oprema

Setove koji sadrže: računar, projektor, platno, štampač i tablet, dobile su MZ: Čatrnja, Dubrave, Kočićevo, Kozinci, Orahova i Gornji Podgradci.

“Nismo imali informatičku opremu do sad, te će nam ova mnogo pomoći u radu”, rekao je Zvjezdan Panić, iz MZ Gornji Podgradci.

“Koristiće nam u radu mjesne zajednice i za pisanje projekata”, kaže Željko Milivojević, iz MZ Čatrnja.

“Prošli smo obuke za pisanje projekata, ali smo ih, zbog nedostatka IT opreme, morali raditi kod kuće. Sada ćemo moći lakše raditi, te aplicirati projekte kod raznih fondova i ministarstava”, rekla je Tehvida Spahić Dindić, iz MZ Dubrave.

„Implementacijom projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ nastojimo ojačati vezu između mjesnih i lokalne zajednice, te međusobnu komunikaciju podići na viši nivo“, naglasio je Ognjen Žmirić, zamjenik načelnika opštine Gradiška.

“Komunikaciju ćemo poboljšati preko koordinatora koji radi ovdje u opštini, a kome se predstavnici mjesnih zajednica mogu obratiti po različitim pitanjima. Koordinator će dobijene informacije proslijeđivati načelnicima nadležnih opštinskih Odjeljenja, kao i načelniku opštine”, rekao je Žmirić.

Dobijenu opremu mjesne zajednice koristiće u naredne četiri godine, nakon čega će ista preći u vlasništvo lokalne zajednice, istakao je Žmirić.

Projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ finansiran je od strane Vlada Švajcarske i Švedske, a sprovodi ga Razvojni program Ujedinjenih nacija.

Info+ kablovski kanal