Vremenska prognoza

utorak, 04 jul 2017 15:08

Preventivne i edukativne mjere nad isticanjem reklama

Komunalna policija Opštinske uprave opštine Gradiška u narednom periodu intenziviraće rad nad isticanjem reklama i reklamnih natpisa u skladu sa odredbama Zakona o komunalnoj policiji i Odluke o uređenju prostora i građenju.

Preventivne i edukativne mjere nad isticanjem reklama

Naime, u sklopu svojih redovnih aktvnosti Komunalna policija je ove godine primjetila da je određeni broj reklama i reklamnih natpisa i dalje postavljeni iako su ti subjeti prestali sa radom. „Komunalna policija će djelovati preventivno u smislu što ćemo obići sve subjekte i djelovaćemo edukativno. Na taj način ćemo omogućiti onima koji ne posjeduju odgovarajuću dokumentaciju o rješenju o postavljanju da to pribave u narednom periodu“ kaže Trivun Janjetović, Odsjek komunalne policije opštine Gradiška.
Janjetović kaže da se pod reklamom smatraju svi objekti na kojima se pravna lica, preduzetnici i fizička lica reklamiraju. To su bilbordi, samostojeći reklamni panoi, reklamni natpisi i slično. ”Kada je riječ o paonoima površine veće od jednog metra kvadratnog veći broj subjekata na području opštine posjeduje lokacijske uslove”, rekao je Janjetović.
U slučaju da nakon ovog preventivnog perioda komunalna policija zatekne subjekte da ne posjeduju adekvatnu dokumentaciju i odobrenje od nadležnog organa za reklamiranje propisane su kazne koje se kreću od 50 pa do 8 000 KM.

Info+ kablovski kanal
{gallery}2965{/gallery}