Vremenska prognoza

četvrtak, 27 jul 2017 15:04

Pripadnici Policijske uprave Gradiška darovali krv

U Službi za transfuziju krvi, organizovana je akcija dobrovoljnog davalaštva za  pripadnike Policijske uprave u Gradišci. 

Pripadnici Policijske uprave Gradiška darovali krv

Dragocijenu tečnost darovalo je 25 policijskih službenika, koji su još jednom pokazali svoju humanost. 

– Ovo je 30 put da darujem krv. Motiviše me to što znam da će nekome pomoći – kaže Goran Milanović, pripadnik Policijske uprave u Gradišci. Aktivnost dobrovoljnog davalaštva organizuje   MUP RS u saradnji sa republičkim Zavodom za transfuziju , više puta godišnje. Na ovaj način pokazuje se i humani aspekt policijske profesije, rekao je  Bojan Škorić, zamjenik načelnika PU u Gradišci.

– Želim da kažem da je policija servis građana u svakom smislu. Pored preduzimanja opštih poslova i zadataka u cilju zaštite građana i njihove bezbjednosti , preduzimamo i neke druge mjere kao što je ovaj humani čin danas. Nadam se da ćemo nekome pomoći – rekao je Bojan Škorić, zamjenik načelnika Policijske uprave Gradiška .

S obzirom da je tokom jula i avgusta,  zbog godišnjih odmora, smanjen broj dobrovoljnih davalaca krvi, humana akcija gradiških policajaca došla je u pravo vrijeme,  rekla  je dr  Marija Cvjetković, načelnik Službe za transfuziju.

– Nažalost, u ovom periodu uvijek imamo probleme sa određenim krvnim grupama. Trenutno je veliki pritisak na krvnu grupu A pozitivna i B negativnu. Imamo samo dvije B negativne koje čuvamo isključivo za porodilju ili ne daj Bže neko dijete –dr Marija Cvjetković.

 Predstavnici OO Crvenog krsta istakli su dobru saradnju sa PU u čijoj bazi podataka za područje Gradiške ima 58 aktivnih dobrovoljnih davalaca krvi.

–To je brojka na koju smo ponosni. To su sve mladi ljudi, maksimalan broj davanja je negdje do 40 tako da će ovdje biti još dosta litara krvi – rekla je Dragana Stević, sekretar OO Crvenog krsta Gradiška.

U akciji dobrovoljnog darivanja dragocijene tečnosti učestvovaće oko 340 pripadnika  MUP RS, sa područja svih policijskih uprava.

 

Info+ kablovski kanal
{gallery}3016{/gallery}