Vremenska prognoza

ponedeljak, 04 decembar 2017 10:33

Propolis mast pomaže kod kožnih oboljenja i povreda

Med i drugi pčelinji proizvodi iz godine u godinu sve su traženiji. Veliki značaj pčelinjih proizvoda za ljudsko zdravlje vide i Gradiščani.

Propolis mast pomaže kod kožnih oboljenja i povreda

U prodavnici „Košnica“ u Gradišci kažu da ove jeseni najveća potražnja vlada za propolisom, koji se, zbog brojnih ljekovitih svojstava, smatra prirodnim antibiotikom i antiseptikom.

„Pčela proizvodi propolis od biljnih smola, i trebali bismo ga koristiti i kada smo zdravi i bolesni. Činjenica je da ga i pčela koristi u košnici kao svoju vlastitu apoteku. Propolis se preporučuje za borbu protiv viroza, bakterija, za jačanje imuniteta, i drugo“, ističe dr Goran Mirjanić, „Košnica“ d.o.o. Gradiška.

U „Košnici“ ističu da svake godine nastoje da plasiraju novi kvalitetan pčelinji proizvod, a ovaj put akcenat su stavili upravo na proizvode od propolisa.  Pored propolis kapi, tu je i sprej, koji se sastoji od 30% čistog propolisa, i odličan je u borbi protiv respiratornih bolesti. Najnoviji proizvod „Košnice“ je mast, na bazi čistog pčelinjeg propolisa, pčelinjeg voska i djevičanskog maslinovog ulja.

 „Mast pomaže kod crvenila, opekotina, i povreda kože, jer proplis pomaže zgrušavanju krvi i zarastanju rana. Propolis mast je dosta tražena i za crvenila kože kod djece“, naglašava Mirjanić.

Mast je namijenjena za vanjsku upotrebu, a, osim za kožna oboljenja i povrede, korisna je i za njegu i zaštitu kože u hladnim danima.

„Preporuka kupcima je da nakon nanošenja masti sačekaju da se dobro upije, jer propolis ostavlja tragove na odjeći“, savjetuje Mirjanić.

Iz „Košnice“ u Gradišci poručuju svim kupcima da je propolis mast u ovoj prodavnici sada dostupna po 50% nižoj cijeni, uz kupljeni porpolis u spreju. Pozivaju sve građane da ih posjete i uvjere se u blagodeti pčelinjih proizvoda. 

Info+ kablovski kanal