Vremenska prognoza

četvrtak, 02 mart 2017 15:05

Proširenje kapaciteta briše liste čekanja u vrtićima

O mogućnostima proširenja kapaciteta vrtića „Lepa Radić“ u Gradišci, u smislu dogradnje objekta na Senjaku, razgovarali su predstavnici opštine sa vršiocem dužnosti direktora ove javne ustanove Suzanom Ivaštanin.

Proširenje kapaciteta briše liste čekanja u vrtićima

Ona je istakla da najveće interesovanje vlada za jasličku grupe, gdje je i najduža lista čekanja. „Neophodno je proširenje kapaciteta, jer je broj djece u jaslicama ograničen. U ovom objeku imami tri jasličke grupe u kojima je smješteno 44 djece,a na listi čekanja je 31 dijete“ rekla je Suzana Ivaštanin, v.d. direktora JPU „Lepa Radić“ Gradiška.

Proširenje ovog objekat svakako bi značilo kako za roditelje tako i za djecu za koju bi bio obezbjeđen smještaj u vrtiću, kažu u ovoj ustanovi.Iz Odjeljena za prostorno uređenje i građenje sagledaće mogućnosti prostornog proširenja ovog objekta. „Ovo je bio naš prvi sastanak radni. Pogledali smo probleme, koji su zahtjevi. Sada ćemo sagledati šta bi bilo moguće izvesti, te koliko bi radovi koštali“ kaže Saša Subotić, v.d. načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje i građenje.

U sva tri objekta JPU “Lepa Radić” u Gradišci i Novoj Topoli smješteno je 326 djece.

Info+ kablovski kanal