Vremenska prognoza

sreda, 21 februar 2018 15:08

Protivgradna preventiva i Civilna zaštita potpisale sporazum

Predstavnici JP „Protivgradna preventiva RS“ i Republičke uprave Civilne zaštite potpisali su sporazum o saradnji i stavljanju međusobnih kapaciteta na raspolaganje.

Protivgradna preventiva i Civilna zaštita potpisale sporazum

Cilj je  unaprijeđenje i jačanje  sistema zaštite i spasavanja na cijelom prostoru RS. „Ovaj sporazum podrazumijeva mogućnost korištenja repetitora Protivgradne preventive za unaprijeđenje sistema veze i korištenje skladišnog prostora Protivgradne preventive za privremeno odlaganje pronađenih neeksplodiranih minsko- eksplozivnih sredstava“ kaže Mile Međed,direktor Republičke uprave Civilne zaštite Republike Srpske.

Direktor Protivgradne preventive Tihomir Dejanović smatra da će sporazum sa Civilnom zaštitom doprinijeti uvezivanju ovih institucija te da će na kvalitetan način iskoristiti sredstva. „Za rane najave nepogoda Civilnoj zaštiti će biti na raspolaganju radarski centar na Borju koji je već u funkciji šest mjeseci i budući radarski centar na Jahorini“ istakao je Dejanović.

Potpisivanju sporazuma o saradnji prisustvovali su i pomoćnik direktora Civilne zaštite za sektor deminiranja Dragan Kos i glavni operativac deminerskog tima Vidosav Pejić.

Info+ kablovski kanal