Vremenska prognoza

sreda, 26 jul 2017 12:55

Provjerite vozilo pred polazak na odmor!

Ako ste se i ove godine odlučili za putovanje na odmor vlastitim automobilom, poželjno je da provjerite tehničku ispravnost vašeg ljubimca.

Provjerite vozilo pred polazak na odmor!

Kočnice i gume prvi su na listi za pregled, kako bi putovanje proteklo što bezbjednije, ističu mehaničari u auto servisu “Guma M” u Gradišci.

– Najbitnije je pregledati kočioni sistem, ulje u motoru, rashladnu tekućinu, pogledati da li su pneumatici ispravni i naduvani. Treba vidjeti da li auto posjeduje rezervni točak u slučaju neke nezgode. Prije polaska na put poželjno je prekontrolisati i klimu. U našem servisu mi mi vršimo preglede na taj način što priključimo automobil na određeni uređaj, provjerimo ispravnost klime, jer se zna desiti na autoputu gdje nema servisa da nešto zakaže – kaže Vladimir Galić, mehaničar u servisu “Guma M”  Gradiška.

I pored toga, što bi bezbjednost trebala biti na prvom mjestu, u auto servisima ističu da veliki broj vozača nije savjestan po ovom pitanju.

– Finansijska situacija igra veliku ulogu i naš narod uvijek čeka zadnji čas da nešto obavi – kaže Galić.

Iako u manjini, uvijek ima vozača koji prije kretanja na put dovoze svoje automobile na pregled.

– Ja svoje auto uvijek redovno održavam i kontrolišem, a obavezno prije puta posjetim servis – kaže Dušan Romić iz  Laminca.

U auto servisima kažu  da su cijene tehničkog pregleda prihvatljive te da bi svaki građanin koji planira na duži put trebao provjeriti ispravnost svog automobila, jer pravilna briga može vas poštediti brojnih  neugodnosti na cesti kao i gubitka dragocijenog vremena.

Info+ kablovski kanal