Vremenska prognoza

sreda, 29 mart 2017 17:30

Radionice za učenike Tehničke škole o asertivnoj komunikaciji

Tokom četrnaest sedmica dvadeset učenika Tehničke škole u Gradišci učestvuje u realizaciji projekta o asertivnom ponašanju i komunikaciji.

Radionice za učenike Tehničke škole o asertivnoj komunikaciji

Na radionicama koje se provode jednom sedmično srednjoškolci zajedno sa profesorima upoznavaju se sa vještinama verbalne i neverbalne komunikacije. Učenici kažu da im radionice pomažu da prevaziđu neke situacije, te da su naučilli da ne treba biti agresivan i da se treba pronaći zajedničko rješenje koje neće nikom nauditi.
U ovim radionicama učestvuju i profesori škole koji kažu da je ovo svakako dobro, kako za njih, tako i za druge sa kojima svakodnevno komuniciraju u svom radu. „Cilj ove edukacije je kako da profesori prevaziđu određene neprijatnosti“ rekao je Srđan Đukanović, profesor u Tehničkoj školi.
Učenike i profesore kroz trening asertivne komunikacije vodi psiholog Sanja Srdić.Ona je učenike podijelila u dvije grupe, a svaka se sastoji od deset učenika. “Radimo edukaciju tako da se djeca upoznavaju sa sopstvenim emocijama. Nakon toga radimo konkretne radionice i tehnike” kaže Sanja Srdić, psiholog u Tehničkoj školi.
U školi kažu da će na kraju kada završe sa treningom uraditi testiranje obe grupe kako bi sagledali efekte rada sa učenicima. U svakom slučaju obe grupe će zbog svog truda i rada biti nagrađene.

Info+ kablovski kanal
{gallery}2690{/gallery}