Vremenska prognoza

utorak, 05 decembar 2017 18:52

Rekonstruisana dionica puta u Gornjoj Jurkovici

U Gornjoj Jurkovici, kod Gradiške, svečano je puštena u upotrebu rekonstruisana dionica puta dužine 850 metara.

Rekonstruisana dionica puta u Gornjoj Jurkovici

Mještani kažu da im to mnogo znači, posebno zbog lakšeg prevoza djece u školu. „Put je bio u zaista lošem stanju, jedno vrijeme autobus nije ni išao. Zahvaljujući ovome djeca će moći putovati, ali i ostali stanovnici sela. Najvažnije je da imamo vodu, struju i put“pričaju mještani.

Rekonstrukcijom ove dionice puta koja koštala oko 60 hiljada KM i još izgradnjom kraće dionice puta u Cerovljanima biće završen ovogodišnja sezona rekontrukcije i izgradnje puteva na ruralnom dijelu opštine Gradiška. „Ove godine smo izgradili 14 kilometara novih i 8 kilometara saobraćajnica je rekonstruisano, te smo redovno održavali asfaltne i makadamske saobraćajnice. Uložili smo oko 1 400 000 maraka“ rekao je Zoran Adžić, načelnik opštine Gradiška.

Načelnik Adžić kaže da će i sljdeće godine raditi slične aktivnosti. Infrastrukturni projekti planiraju se u još 16 mjesni zajednica istakao je Adžić i dodao kako žele da na čitavom prostoru opštine Gradiška, od Potkozarja do Lijevča polja izgrade kvalitetnu  infrastrukturu da bi se obezbijedili uslovi za ostanak ljudi na selu.

Info+ kablovski kanal