Vremenska prognoza

subota, 18 mart 2017 12:46

Ručni radovi mnogima značajan izvor prihoda

Izrada ručnih radova mnogima je samo hobi, ali poslednjih godina sve je više građana koji se odlučuju na prodaju svojih rukotvorina, kako bi ostvarili dodatni izvor prihoda i tako popunili kućni budžet.

Ručni radovi mnogima značajan izvor prihoda

Zbog loše ekonomske situacije i nemogućnosti pronalaska zaposlenja, prodaja ručnih radova nekima je često jedini izvor prihoda.

Izradom suvenira i proizvoda od drveta bavi se Mirsad Tajić, iz Gradiške, po zanimanju tapetar. Svoje proizvode prodaje na gradiškoj Zelenoj pijaci.

„Prodajom svojih rukotvorina bavim se već 10 godina. U poslu mi pomaže sin. Stekli smo dosta prakse pa nam ne treba mnogo vremena za izradu proizvoda. Zarada nije velika, ali dobro nam dođe, pokrijemo neke osnovne troškove“, priča Tajić.

U centru Gradiške mogu se kupiti različiti proizvodi dekorisani  dekupaž tehnikom, koji privlače veliku pažnju građana.

Prodajom meda i drugih domaćih prirodnih proizvoda bavi se gradiščanka Dara Gagić. Njena porodica od svog hobija razvila je pravi mali biznis, a mnogi građani dolaze na njihovu tezgu u potrazi za prirodnom kozmetikom, melemima i sapunima.

„Imamo različite vrste sapuna i kremi, za sve tipove kože. Sve je prirodno, bez hemija i konzervansa“, ističe Gagićeva.

Izradom prirodne kozmetike Gagićeva se bavi više od 20 godina, a u centru Gradiške prodaje oko godinu dana. Svoje proizvode izlaže i na različitim sajmovima i manifestacijama, a prodaja je, kaže, zadovoljavajuća.

„Solidno zaradimo, ne žalim se“, kaže Gagićeva.

Naši sagovornici kažu da će se izradom ručnih radova i prirodnih proizvoda baviti i u budućnosti. Jer bez obzira na zaradu, svoje slobodno vrijeme rado provode radeći ono što vole.

Info+ kablovski kanal
{gallery}2656{/gallery}