Vremenska prognoza

četvrtak, 22 mart 2018 15:17

Sava stagnira, nasipi u dobrom stanju

Vodostaj rijeke Save od sinoć je u stagnaciji i  jutros je iznosio 887 centimetara.

Sava stagnira, nasipi u dobrom stanju

Iz gradiškog Odsjeka civilne zaštite kažu da se broj poplavljenih domaćinstava nije povećavao, ali da je zbog visokog vodostaja velika pažnja posvećena situaciji na nasipima. “Juče smo ojačali nasip u Mačkovcu, te klizište u Dolini je sanirano. Sve je uredno” kaže Slobodan Knežević, šef Odsjeka civilne zaštite opštine Gradiška.
I iz Voda Srpske tvrde da su nasipi  trenutno u dobrom stanju i da samo provode preventivne aktivnosti. “Ovdje u Bok Jankovcu pojavilo se klizište koje je bilo aktivno prije par godina, ove aktivnosti radimo radi preventive. Opasnosti nema” dodaje Goran Vukotić iz JU "Vode Srpske".
Pripadnici gradiškog Odsjeka civilne zaštite i Opštinske organizacije Crvenog krsta i dalje pomažu i obilaze poplavljena domaćinstva.Hranu i vodu  dobili su mještani Orubice gdje je pod vodom sedam domaćinstava. “Ušla je voda u kuće prije četiri dana, situacija je kritična” priča Jovo Toroman mještanin Orubice.
Dežurne ekipe obišle su i stanovništvo u poplavljenom nebranjenom području u Vrbaškoj, Gašnici i Bistrici. Saobraćaj je i dalje potpuno obustavljen na putu Gradiška-Kozarska Dubica.

Info+ kablovski kanal