Vremenska prognoza

petak, 01 mart 2019 15:01

Savez invalida rada Gradiška pomaže najugroženijim članovima

U okviru projekta Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Savez invalida rada Gradiška pomogao je pet najugroženijih članova. Jedan od njih je Zlatko Ivanković, kojem je uručen ormar.

Savez invalida rada Gradiška pomaže najugroženijim članovima

„Znači mi mnogo jer ne radim, a ni supruga ni ćerka nemaju nikakva primanja. Snalazimo se na različite načine“, rekao je Ivanković.

„Dobili smo oko 4 300 KM za najugroženije invalide. Još smo bili u mogućnosti da kupimo dva šporeta i jedan frižider, a njih četvoro će dobiti i po pet metara drva“, rekao je  Jovo Zeljković, predsjednik Saveza invalida rada Gradiška.

Zeljković je izrazio zahvalnost resornom  ministarstvu i Vladi Republike Srpske, ali i Opštini Gradiška koja izdvaja značajna sredstva za pomoć ovom udruženju: „Sredstva iznose 14 000 KM na godišnjem nivou, što predstavlja najveće izdvajanje jedne opštine u BiH.“

Invalidi rada još uvijek nisu ostvarili pravo na invalidnine, istakao je Zeljković i dodao da će povodom ovog pitanja  biti održan sastanak sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite, Alenom Šeranićem.

Info+ kablovski kanal