Vremenska prognoza

petak, 22 jun 2018 14:09

Savez invalida rada pomaže djeci sa posebnim potrebama

Savez invalida rada opštine Gradiška sa 3500 KM pomogao je svojim članovima koji imaju djecu sa posebnim potrebama.

Savez invalida rada pomaže djeci sa posebnim potrebama

Naime, Savez je sredstva obezbijedio preko projekta kojeg je realizovalo Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS, a  novac su podjelili na tri invalida rada.

„To su Radoslav Popović, Miloš Arežina i Jelena Subotić. Radoslavu smo obezbijedili cijevi za bunar kako bi imao vodu u kupatilu. Arežina će iskoristiti sredstava  za kupovinu sanitarije za kupatilo, a Jelena je kupila kćerki naočale, jer slabije vidi“, naveo je Jovo Zeljković, predsjednik Saveza invalida rada opštine Gradiška.

Jelena Subotić je invalid rada od 1990. godine, a u Savez se učlanila 2005. Zahvalna je zbog dodjeljenih sredstava.

„Moja Dajana ima problema sa vidom u posljednje vrijeme i meni je bio prioritet da joj kupim adekvatne naočale. Kupili smo čak i rezervne za slučaj da slomi jedne“, rekla je Subotićeva.

Rad Opštinske organizacije Saveza invalida rada podržava Opština Gradiška. Nemanja Panić, sekretar Skupštine opštine pohvalio je angažman Saveza koji nastoji da kroz projekte obezbijedi dodatna sredstva za pomoć članovima.

„Opština Gradiška je jedna od opština u Republici Srpskoj koja najviše izdvaja za udruženja invalida. Takođe, insistiramo da isplate sredstava budu redovne. Zaista je pohvalno što je Savez realizovao ovaj projekat. I ostala udruženja bi trebala da slijede njihov primjer“, istakao je Panić.

Savez invalida rada opštine Gradiška broji oko 350 članova. Planiraju aplicirati i na druge projekte kako bi poboljšali položaj populacije koju okupljaju.

Info+ kablovski kanal